CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, 27 August 2011

1 August 2011, Another Episode..





A new guy suddenly came to me and approach me with his polite attitude. Aww , he's one of my dream guy . I felt like my sweetest dream come true and i really thank to God for let me know him. Aku tau, dia tak sepatutnya hadir dalam hidup aku sebab aku tak sesempurna orang lain untuk sempurnakan hidup dia.
Mampukah aku bertahan dengan tohmahan yang aku dengar hampir setiap hari pasal dia kat sekolah? Aku cuma mampu berdoa, moga Tuhan lindung hidup aku,rezeki aku, jodoh aku dan ajal aku dari perkara yang keji. Nauzubillah.
Tapi, bahagiakah aku atas airmata orang lain ? Memang aku tak pernah terlintas lansung nak sukakan 'Mr. P' . Aku tahu kalau aku terima Mr. P, ramai yang akan bencikan aku. Ramai yang akan mengata pasal aku. Hanya kawan baik aku yang aku harapkan untuk sokong aku . Hm. Susah senang aku harap diorang akan selalu disisi aku.




Bak kata Tan Sri P.Ramlee ; saat yang bahagia datang sekejap saja,
ya. aku faham apa yang tan sri maksudkan tu. Dalam hidup kita, waktu gembira datang sementara saja , waktu sengsara akan menjengah kembali . Oleh itu, sementara waktu indah itu masih ada, hargai lah orang yang sayangkan kita dan orang yang kita sayang.

1 August 2011, Ramadhan Datang Lagi..

Ramadhan bulan yang mulia lagi berkah buat kita semua. Aku sebagai hamba-Nya, bersyukur, sebab aku masih bernafas untuk merasai kemanisan iman dalam berpuasa untuk tahun ni. Badan memang letih. Tapi pahala yang kita dapat tak terhinggalah mulianya. Yang sedihnya, tahun ni, tahun last aku berpuasa di SMKSA . Aduh, kenapa birthday pun birthday last, puasa last, huuu ;( sedih. Tapi takpa, insyaAllah, tahun depan aku boleh sambut dengan cikgu2 dan kwn2 lagi.




Dalam bulan Ramadhan ni jugak la trial aku nak mai pun. Pergh! Jawab exam di bulan puasa cukup mencabar ! Aku exam pada 11 ogos yang lalu, memang best untuk first test. Bila dah sampai untuk test seterusnya, amatlah tersiksa jiwa ragaku. No wonder la senior cakap trial susah. Baru aku faham susah tu macam mana. Hahah.



Alhamdulillah, aku habis test tu pada 24 0gos 2011 dengan sempurna tanpa cacat cela. haha. 25 ogos merupakan hari terakhir persekolahan dimana sekolah cuti selama dua minggu untuk memberi laluan untuk menyambut Aidilfitri. psst2! Pengetua bagi duit raya ouh kat kami. rm 5. ok la kan. Topup >_<